KONFIDENCIALITĀTES POLITIKA

  1. gada 12. maija

Šīs vietnes www.truckmaster.lv (Interneta veikals) pieejamību Jums nodrošina sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Truckmaster”, reģistrācijas Nr. 41203063885, juridiskā adrese Mango iela 1 - 1, Mežāres, Babītes pag., Babītes nov., LV-2101, turpmāk „Truckmaster”, "mēs" vai "mums". Mēs ievērojam datu aizsardzības tiesību aktus, piemēram, ES Vispārīgo datu aizsardzības regulu un Latvijas Republikas Fizisko personu datu apstrādes likumu, kuri reglamentē ar Jums saistītu personas datu apstrādi un piešķir Jums dažādas tiesības attiecībā uz Jūsu personas datiem. Šīs Konfidencialitātes politikas mērķis ir informēt Jūs par to, kā mēs izmantosim Jūsu personas datus, ko iesniedzat mums, izmantojot šo Interneta veikalu saistībā ar iepirkšanos Interneta veikalā un/vai tajā esošā piedāvājuma apskati, kā arī personas datus, kas iesniegti un/vai ko mēs esam savākuši, izmantojot citus kanālus. Tāpat mēs informējam par Jūsu tiesībām, kādas piešķir spēkā esošie tiesību akti datu aizsardzības jomā attiecībā uz mūsu darbībām ar Jūsu Personas datiem. Pirms sniedzat mums Personas datus, iesakām izlasīt šo Konfidencialitātes politiku, kas ir arī mūsu pakalpojumus reglamentējošo noteikumu sastāvdaļa.

  1. Kas ir Personas dati?

Šīs Konfidencialitātes politikas izpratnē Personas dati nozīmē jebkuru informāciju, kuru Jūs sniedzat, mijiedarbojoties ar mums, piemēram, mūsu Interneta veikalā vai zvanot mums, vai dati par Jums tiek apkopoti, kad izmantojat mūsu Interneta veikalu, un ļauj Jūs personiski identificēt kā privātpersonu, vai nu tieši (piemēram, Jūsu vārds) vai netieši, jo datos ir atsauces uz Jūsu identifikatoru, piemēram, Jūsu vārds, personas kods, atrašanās vietas dati, tiešsaistes identifikators (piemēram, tālruņa numurs, IP adrese).

  1. Kad un kāda veida dati tiek glabāti un apstrādāti, kāda iemesla dēļ?

2.1. Interneta veikala izmantošana

Ikreiz, kad aplūkojat mūsu Interneta veikalu, dati par Jums tiek savākti un apstrādāti. Mēs vācam šādus datus:

  • Informācija, kas saistīta ar pārlūkprogrammu vai ierīci, kuru izmantojat, lai piekļūtu mūsu vietnei
  • IP adrese
  • Valsts, no kuras pārlūkojat vietni
  • Pārlūkošanas ieradumi, ieskaitot apmeklētās lapas
  • Vecums
  • Citas demogrāfiskā un statistiskā informācija

Dati tiek apkopoti ar sesijas sīkdatņu (attiecībā uz sīkdatnēm skatīt arī zemāk), kuras izmantojam mūsu Interneta veikalā, palīdzību. Tie tiek anonimizēti pirms mēs tos izmantojam, lai izveidotu anonīmus izmantošanas profilus mārketinga nolūkiem un lai optimizētu mūsu Interneta veikalu un mūsu piedāvātos pakalpojumus. Šos datus nedrīkst izmantot, lai identificētu šīs Interneta veikala apmeklētāju personīgi.

2.2. Mijiedarbība ar mums

Katru reizi, kad mijiedarbojieties ar mums (piemēram, veicot preces pasūtījumu Interneta veikalā, pa tālruni, publicējot komentāru u.c.), mēs varam apkopot un apstrādāt Personas datus, kurus mums sniedzat.

Jums sniedzot mums savu kontaktinformāciju (piemēram, izveidojot Kontu), mēs varam izmantot šos Personas datus, lai nosūtītu Jums informāciju par mūsu jaunumiem vai īpašiem piedāvājumiem, kas varētu Jūs interesēt, balstoties uz iepriekšējo mijiedarbību ar mums (veiktajiem pirkumiem).

Ja pierakstāties uz mūsu jaunumiem, izmantojot mūsu Interneta veikalu, Jums ir jānorāda tikai savu e-pasta adresi. Jebkuru papildu informāciju var sniegt brīvprātīgi un tā tiks izmantota tikai jaunumu personalizēšanai. Norādot savu e-pasta adresi, Jūs piekrītat saņemt mūsu jaunumus un īpašos piedāvājumus. Jūs varat atsaukt savu piekrišanu un atteikties no jaunumiem saņemšanas jebkurā brīdī, noklikšķinot uz atrakstīšanās saites, kas iekļauta katrā jaunumu ziņojumā. Jebkuru iebildumu gadījumā, lūdzu, vērsieties pie šīs politikas beigās norādītās kontaktpersonas.

2.3. Truckmaster klienta konts

Lai iepirktos mūsu Interneta veikalā, Jums jāizveido Truckmaster lietotāja kontu („Konts”). Izveidojot Kontu, mēs lūdzam Jūs sniegt šādu personisko informāciju:

  • Pilns vārds, uzvārds
  • Tālruņa numurs un e-pasta adrese
  • Dzimšanas datums
  • Dzīvesvietas adrese
  • Vēlamā valoda e-pasta sarakstei
  • Jūsu maksājuma kartes informācija (ja Kontam piesaistāt maksājuma karti)

Jūs varat deaktivizēt savu Kontu jebkurā laikā. Ja deaktivizēsit savu Kontu, Jūs nevarēsit veikt pirkumus Interneta veikalā.

2.4. Funkcionalitāte Sazinieties ar mums

Jūs varat sazināties ar mums, izmantojot Interneta veikalā esošo funkcionalitāti Sazinieties ar mums vai pa tālruni, vai rakstot uz mūsu norādīto e-pasta adresi. Lai sazinātos ar mums, Jums ir jāsniedz šādu informāciju:

  • Pilns vārds, uzvārds
  • Tālruņa numurs un e-pasta adrese
  • Jūsu jautājums

Jebkura papildu informācija tiek sniegta brīvprātīgi.

Mēs izmantojam Jūsu informāciju, lai atbildētu uz Jūsu jautājumu.

  1. Personas datu apstrāde, lai personalizētu Jūsu iepirkšanos Interneta veikalā

Mēs varam apkopot un apstrādāt Personas datus par jums, ja tas ir nepieciešams, lai uzlabotu Jūsu iepirkšanās pieredzi Interneta veikalā vai ja tas ir Jūsu interesēs. Mēs varam apkopot un apstrādāt noteiktus papildu datus, lai personalizētu Jūsu iepirkšanos, pēc Jūsu skaidra pieprasījuma un ar Jūsu piekrišanu.

Bez Jūsu skaidras piekrišanas savāktie Personas dati aprobežojas ar informāciju, ko mēs esam saņēmuši no jums personīgi vai kas pieejama Kontā, un ar informāciju, kas ir būtiska, lai iepirktos Interneta veikalā (piemēram, biežākā preču izvēle). Šajā gadījumā mēs neveicam papildu izpēti par Jums, konkrēti izpēti sociālajos tīklos vai internetā.

  1. Personas datu izpaušana

Jūsu Personas dati var tikt izpausti:

  • lai izpildītu mūsu līgumu ar Jums, vai, piemēram, ciktāl Jūs esat piekritis/piekritusi šādai datu izpaušanai. Tas ietver Jūsu identitātes pārbaudi, maksājumu saņemšanu, sazināšanos un komunikāciju ar Jums.
  • mūsu komerciālajiem partneriem gadījumā, ja Jūs veicat pasūtījumu, kuru izpilda šāds komerciālais partneris.
  • mūsu trešo personu pakalpojumu sniedzējiem, kas apstrādā Jūsu datus mūsu vārdā: trešo personu pakalpojumu sniedzējiem, hostinga pakalpojumu sniedzējiem un datu analīzes, IT pakalpojumu un citu tamlīdzīgu mūsu pieprasītu pakalpojumu nodrošinātājiem, lai nodrošinātu Jums Interneta veikala un citus saistītus pakalpojumus. Jebkāda datu apstrāde mūsu vārdā atbilst spēkā esošajiem tiesību aktiem.

Mēs nenodosim Jūsu Personas datus trešajām personām, ja Jūs neesat devis/devusi savu piekrišanu šādai datu nodošanai vai šādu nodošanu nepieļauj spēkā esošie tiesību akti.

  1. Personas datu nodošana uz trešo valsti

Ja informācija tiek nodota ārpus Eiropas Ekonomiskās Zonas, mēs nodrošināsim, ka tiek pielietoti piemēroti drošības pasākumi. Ja Jūsu Personas dati tiek pārsūtīti uz valsti, kas nav pakļauta ES Komisijas atbilstības lēmumam, datus pienācīgi aizsargā ES Komisijas apstiprinātās līguma standarta klauzulas, atbilstoša Privātuma Vairoga sertifikācija vai trešajai personai saistošie korporatīvie noteikumi.

  1. Sīkdatnes

Savā Interneta veikalā mēs izmantojam sīkdatnes. Sīkdatnes ir mazi teksta faili, ko interneta serveris nosūta Jūsu interneta pārlūkam un kas tiek lokāli saglabāti Jūsu datorā. Sīkdatne ļauj serverim unikāli identificēt pārlūku katrā lapā. Sīkdatnes nenodara nekādu kaitējumu Jūsu datoram un nesatur vīrusus.

Mūsu Interneta veikalā mēs izmantojam šādas sīkdatņu kategorijas:

  1. kategorija: Absolūti nepieciešamās sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ir īpaši būtiskas, lai jūs spētu pārvietoties Interneta veikalā un lietot tās funkcijas. Bez šīm sīkdatnēm nevar nodrošināt tos pakalpojumus, kurus lūdzat, piemēram, atcerēties Jūsu Konta pieteikšanās informāciju.

 

  1. kategorija: Darbības sīkdatnes

Šīs sīkdatnes apkopo informāciju par to, kā cilvēki izmanto mūsu Interneta veikalu, lai tās palīdzētu mums izprast, kā lietotāji nonāk mūsu vietnē, pārlūko vai izmanto mūsu vietni, un apzinām jomas, kurās mēs varam veikt uzlabojumus, piemēram, navigācija, iepirkšanās pieredze un mārketinga kampaņas. Šo sīkdatņu saglabātie dati nekad neuzrāda personas datus, no kuriem varētu noteikt Jūsu konkrēto identitāti.

  1. kategorija: Funkcionalitātes sīkdatnes

Šīs sīkdatnes atceras izvēles, kuras izdarāt, piemēram, valsts, no kuras apmeklējat mūsu Interneta veikalu, valoda un meklēšanas parametri, piemēram, preču grupa. Tad tās var izmantot, lai nodrošinātu Jums tādu pieredzi, kas vairāk atbilst Jūsu izvēlēm un padarīt iepirkšanos piemērotāku un ērtāku.

Pašreizējās tīmekļa pārlūku versijas piedāvā uzlabotus lietotāja kontroles rīkus attiecībā gan uz pirmo gan trešo personu sīkdatņu izvietojumu un ilgumu. Meklējiet "sīkdatnes" sava interneta pārlūka izvēlnē "Palīdzība", lai iegūtu vairāk informācijas par Jums pieejamajām sīkdatņu pārvaldības funkcijām. Jūs varat iespējot vai atspējot sīkdatnes, mainot sava pārlūka iestatījumus. Tāpat Jūs varat uzzināt, kā to izdarīt, un atrast vairāk informācijas par sīkdatnēm www.allaboutcookies.org. Taču, ja izvēlaties atspējot sīkdatnes savā pārlūkā, Jums varētu nebūt iespējams izpildīt noteiktas darbības mūsu vietnē vai pareizi piekļūt noteiktām tās daļām.

  1. Kādi ir drošības pasākumi, lai ievērotu datu aizsardzību?

Mēs cenšamies uzturēt atbilstošus drošības standartus un esam ieviesuši stingrus tehniskos un organizatoriskos pasākumus, lai aizsargātu Jūsu Personas datus atbilstoši pašreizējām modernajām tehnoloģijām, jo īpaši lai aizsargātu datus pret zudumiem, falsifikāciju vai neatļautu trešo personu piekļuvi. Īpaši sensitīvu Personas datu, piemēram, kredītkaršu informācijas nodošanai, izmantojot internetu, mēs izmantojam tikai šifrētus pārraides kanālus un ievērojam Maksājumu karšu nozares datu drošības standartus (PCI DSS), kas ir politiku un procedūru kopums, kura mērķis ir optimizēt kredīta, debeta un naudas karšu darījumu drošību un aizsargāt karšu īpašniekus pret viņu personīgās informācijas ļaunprātīgu izmantošanu. Tomēr informācijas pārraide, izmantojot internetu, nav pilnīgi droša. Līdz ar to, kamēr mēs darīsim visu iespējamo, lai aizsargātu jūsu personas datus, mēs nevaram garantēt uz mūsu Interneta veikalu nosūtīto Jūsu datu drošību. Jebkuru nosūtīšana notiek uz Jūsu pašu riska. Tiklīdz būsim saņēmuši Jūsu personas datus, mēs izmantosim stingras procedūras un drošības funkcijas, lai novērstu neatļautu piekļuvi. Ciktāl datu apstrādes pakalpojumus mums sniedz trešās personas (t.i. ārējie uzņēmumi), mēs esam uzlikuši tām pienākumu ieverot mūsu datu privātuma noteikumus. 

  1. Jūsu tiesības

Attiecībā uz Jūsu Personas datu vākšanu un izmantošanu Jūs varat:

  • atsaukt savu piekrišanu jebkurā laikā, piemēram, atrakstoties no jaunumu saņemšanas,
  • jautāt mums, vai mēs apstrādājam Personas datus par Jums, kādiem mērķiem, kādas ir iesaistītās Personas datu kategorijas, kurām saņēmēju kategorijām informācija ir tikusi atklāta, ja iespējams, paredzamo laika periodu, kurā personas dati tiks uzglabāti (vai, ja tas nav iespējams, šī perioda noteikšanai izmantotos kritērijus),
  • jautāt mums par atbilstošiem aizsardzības pasākumiem, kas saistīti ar nodošanu trešajai personai,
  • lūgt mums apstrādē esošo Personas datu kopiju un lūgt saņemt Jūsu Personas datus strukturētā, parasti izmantotā un mašīnlasāmā formātā, un bez šķēršļiem no mūsu puses nodot šos datus citam pārzinim.
  • pieprasīt neprecīzo datu izlabošanu,
  • iebilst pret turpmāku apstrādi un pieprasīt Jūsu Personas datu dzēšanu,
  • lūgt, lai Truckmaster ierobežo Jūsu personas datu apstrādi,
  • pieprasīt, lai Jums netiktu piemēroti lēmumi, kas balstās tikai uz automatizētu apstrādi, ieskaitot profilēšanu, kas rada tiesiskas sekas attiecībā uz Jums vai tamlīdzīgi būtiski ietekmē Jūs.

Ja Jums ir kādi jautājumi par saviem personas datiem, kas glabājas pie mums, vai Jūs vēlētos izmantot savas tiesības, lūdzu, sazinieties ar mums, izmantojot zemāk norādīto kontaktinformāciju.

  1. Personas datu saglabāšana vai dzēšana

Mēs saglabāsim Jūsu personas datus tikai ierobežotu laiku, kas nepieciešams, lai izpildītu iepriekš minētos apstrādes mērķus. Pēc šī laika Jūsu personas dati tiks dzēsti. Ja mēs apstrādājam Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, mēs saglabāsim jūsu personas datus ierobežotu laiku, kas nepieciešams, lai sasniegtu to apstrādes mērķus.

Ja mēs noslēdzam līgumu ar Jums, mēs saglabāsim Jūsu informāciju visu mūsu līgumattiecību pastāvēšanas laiku un, ciktāl atļauts, pēc šo attiecību beigām tik ilgi, cik nepieciešams, lai sasniegtu šajā politikā izklāstītos mērķus. Kritērijus glabāšanas laika noteikšanai nosaka likuma un līguma prasības, mūsu attiecību ar Jums raksturs, attiecīgo datu raksturs un tehniskās prasības. Likums var mums prasīt glabāt noteiktu informāciju konkrētu laiku.

Ja mēs apstrādājam personas datus mārketinga vajadzībām vai ar Jūsu piekrišanu, mēs apstrādājam datus, kamēr lūdzat mūs pārtraukt to darīt, un neilgu laiku pēc tam (lai ļautu mums izpildīt Jūsu pieprasījumus). Mēs arī reģistrējam faktu, ka Jūs esat lūdzis/lūgusi nesūtīt Jums jaunumus vai apstrādāt Jūsu datus tā, lai mēs varētu ievērot Jūsu lūgumu nākotnē.

Citos gadījumos mēs varam saglabāt datus atbilstošu laiku pēc tam, kad jebkādas attiecības ar Jums izbeigušās, lai pasargātu sevi no juridiskām prasībām vai lai pārvaldītu savu komercdarbību.

  1. Atjauninājumi

Šī Konfidencialitātes politika var periodiski tikt atjaunināta. Mēs attiecīgi atjaunināsim tās pirmās lapas augšpusē esošo datumu un aicinām Jūs apskatīt izmaiņas, ko esam veikuši un kas būs pieejamas Interneta veikala vietnē. Dažos gadījumos mēs varam arī aktīvi informēt Jūs par konkrētām datu apstrādes darbībām vai būtiskām izmaiņām šajā Konfidencialitātes politikā, kā to prasa spēkā esošie tiesību akti.

  1. Kontaktpersona jautājumiem un/vai problēmām saistībā ar datu aizsardzību

Ar datu aizsardzību saistītos jautājumos, lūdzu, sazinieties ar mums, rakstot uz ask@truckmaster.lv